Dżem jabłkowo - dyniowy | BLW

W styczniu w naszym domu królują dania proste i smaczne. Gwiazdor sprezentował nam patelnię do naleśników, dzięki której naleśniki wychodzą wielkie pomimo tego, że są na pełnoziarnistej mące, bez mleka krowiego i bez jaj. Pomysł na nadzienie poniżej ..

Zapraszam.

Rozkład dań wg wieku jest rozkładem szacowanym. Każde dziecko jest inne i należy do jego diety podchodzić indywidualnie. Podając dziecku nowe danie, zawsze należy uważnie obserwować reakcję jego organizmu na ten posiłek. [E.Lorenc, dietetyk]

fot. JD



Dżem jabłkowo - dyniowy 

Składniki:
200 g puree z dyni (tutaj hokaido)
200 g obranych jabłek
sok z cytryny lub pomarańczy
1 łyżka oleju delikatnego w smaku (u mnie z pestek winogron)


Wykonanie:
1. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubym oczku. Wszystkie składniki włożyć do garnka o grubym dnie wymieszać dokładnie i podsmażyć przez 10-15 minut na małym ogniu.

Komentarze