Na blogach
kulinarnych często widać trendy i inspiracje (te kulinarne).
Wszyscy oglądamy te same programy, czytamy te same książki. Na
kilku blogach widziałam paprykę wg Gordona Ramsey'a. Widziałam też
Szefa w akcji, w jego programie Ultimate Cookery Course. Piękne
zdjęcia z blogów, zachęcający uśmiech znanego Szefa Kuchni i
smakowita czerwona papryka na straganie. Mniam! Polecam.
fot.JD
Kanapka z papryką Gordona Ramsay'a
2 słodkie czerwone papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka syropu daktylowego
sól himalajska
Przygotowanie:
1. Masło
rozpuścić w rondlu lub garnku o grubym dnie. Do naczynia wrzucić
pokrojoną w piórka cebulę. Zeszklić cebulkę, a następnie dodać
pokrojone drobniutko ząbki czosnku i pokrojoną w paski paprykę.
Smażyć warzywa przez około 5-10 minut.
2. Dodać ocet
balsamiczny, sól i syrop daktylowy. Smażyć kolejne 10 minut.
Smacznego.
Uwaga:
1. Pierwszy raz
widziałam ten przepis w programie Gordona Ramsay'a. Proporcje są jednak moją interpretacją, bo gdy zapragnęłam powtórzyć danie nie pamiętałam już oryginału w 100%.
Komentarze
Prześlij komentarz